michael@gunsch.info
Topic Author
Posts: 6
Joined: 15 Jul 2021, 14:45

revpi nodes disconnected after reboot

28 Jul 2021, 14:34

Hello

This hapens sporadically on a RevPi Connect as well as on a RevPi Compact: The revpi nodes (revpi single input, revpi multiple input etc.) in Node-RED remain in disconnected state after a reboot. Typically the connection is established after a manual restart of Node-RED (systemctl restart nodered). Any ideas?
Attachments
Firefox_Screenshot_2021-07-28T10-11-26.441Z.png
Firefox_Screenshot_2021-07-28T10-11-26.441Z.png (15.53 KiB) Viewed 5739 times
 
User avatar
Steven
Posts: 23
Joined: 29 Mar 2019, 12:01

Re: revpi nodes disconnected after reboot

29 Jul 2021, 11:46

Hello,
please go to http://localhost:41080/status.html on your Revolution PI and disable RevPiPyLoad service under services tab.

I had some issues with Node-RED RevPi Nodes Server when RevPiPyLoad service was running too.

Please let me know if that helped you out.
 
michael@gunsch.info
Topic Author
Posts: 6
Joined: 15 Jul 2021, 14:45

Re: revpi nodes disconnected after reboot

10 Aug 2021, 23:28

Hi Steven
Thank you for the hint. RevPiPyLoad was already disabled. Any other ideas?
 
User avatar
Steven
Posts: 23
Joined: 29 Mar 2019, 12:01

Re: revpi nodes disconnected after reboot

08 Sep 2021, 12:12

Check if the pictory is runnig properly maybe restart/reset the pictory driver.
And also check if the revpi-server.py is running properly.
 
User avatar
dirk
KUNBUS
Posts: 1667
Joined: 15 Dec 2016, 13:19
Answers: 1

Re: revpi nodes disconnected after reboot

16 Nov 2021, 16:12

Hello this issue should be fixed with:
https://github.com/nbuchwitz/noderedrev ... -server.py
BR
 
Choozhen
Posts: 1
Joined: 11 Feb 2022, 04:16

Re: revpi nodes disconnected after reboot

11 Feb 2022, 04:31

Hello this issue should be fixed with:
https://github.com/nbuchwitz/noderedrev ... -server.py
BR
Hello, I encountered the similar issue. It was working fine in the beginning, until today it stopped working out of sudden.
I was getting signal from my PC which is in the same network on my RevPi by using the RevPi Nodes on my PC NodeRed with RevPi IP address.

As you said this link should solve the issue, does it mean I install the new version of RevPi Nodes server on my RevPi? Because i think i have seen a similar post saying the remote connection on RevPi Nodes is not yet supported.
However, I was getting signal in the beginning until today. Does that mean this is also a bug in the stretch image ?

I will be upgrading to Buster for the RevPi that stopped working, but I do have more RevPis that runs on the stock image(stretch i believe) that are working fine for now. So knowing the cause and solution will definitely help.

Please do let me know if you need more information. Thank you!
 
zachbtek
Posts: 6
Joined: 30 Mar 2022, 07:26

Re: revpi nodes disconnected after reboot

01 Apr 2022, 03:57

Hello this issue should be fixed with:
https://github.com/nbuchwitz/noderedrev ... -server.py
BR
Hi Dirk,

I believe I have this problem with my RevPi's running Buster. How do I utilize this fix?

Thanks
 
User avatar
nicolaiB
KUNBUS
Posts: 605
Joined: 21 Jun 2018, 10:33
Answers: 1
Location: Berlin
Contact:

Re: revpi nodes disconnected after reboot

01 Apr 2022, 12:49

Hi,

we published updated packages today. Please have a look here viewtopic.php?t=3373

Nicolai

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests